Accukast PGS 37 L – Veiligheidskast voor lithium-ion accu’s

€ 3.455,00 incl. BTW

Levertermijn: 2 - 3 werkdagen

Deze accukast is Europees gecertificeerd en voldoet aan de PGS-Normen (PGS-15/PGS-37) voor veilige opslag van accu’s van o.a. e-bikes, elektrisch gereedschap, etc. U kunt deze plofkast nog veiliger en gemakkelijker in gebruik maken met de beschikbare inrichtingen/opties:

Print

SKU: MS-Accu-PGS37-L-dubbel

Extra informatie

Gewicht 600 kg
Buitenmaat (HxBxD)

Binnenmaat (HxBxD)

Aantal Legborden

Veiligheidsklasse

,

Brandwerendheid

Certificering Brandwerendheid

,

Draairichting deur

Kleur

Slot

Beschrijving

Deze Brandwerende dubbeldeurs Veiligheidskast voor Li-ion accu’s is speciaal ontwikkeld voor de veilige opslag van lithium-ion (Li-On) en lithium-polymeer (Li-Po) accu’s en (brandbare) chemicaliën. De plofkast voldoet aan de laatste normen voor de veilige opslag van lithium-ion accu’s, de PGS 37. Tevens is het mogelijk accu’s veilig in deze kast op te laden dankzij (optioneel leverbare) interne wandcontactdozen. de veiligheidskast is voorzien van een dubbele deur met vrijloop deurdrangers en automatische sluiting in geval van brand. Dankzij de verwijderbare plint is de kast gemakkelijk te verplaatsen met een heftruck of pompwagen.

Veiligheid:

 • Biedt gecertificeerde bescherming tegen brand: 90 minuten volgens EN 14470-1
 • Voldoet aan de richtlijn inzake laboratoriummeubilair EN 14727
 • Voldoet aan de richtlijn voor opslag van lithium-ion accu’s (PGS)
 • Voorzien van cilinderslot inclusief 2 sleutels
 • Geschikt voor de opslag van ontvlambare vloeistoffen
 • Geschikt voor de opslag van lithium-ion (Li-On) en lithium-polymeer (Li-Po) accu’s

Constructie:

 • Oppervlakten zeer chemisch resistent (zowel aan de binnen- als buitenzijde)
 • Deur en wanden gemaakt van massief homogeen materiaal
 • Zelfsluitende ventilatie en afvoeropening in geval van brand
 • deuren met vrijloop deurdrangers en automatische sluiting in geval van brand
 • voorzien van aardingsklem
 • Dankzij de verwijderbare plint is de kast gemakkelijk te verplaatsen met een heftruck of pompwagen.
 • Standaard voorzien van 3 legborden (75kg draagvermogen) + 1 lekbak onderin (met geperforeerde plaatinzet voor gebruik als vierde legbord)
 • voorzien van verstelbare poten

Inrichting en opties voor accukast

Zonder overige accessoires voldoet deze accukast aan de huidige normen voor de veilige opslag van accu’s. Deze accukast is Europees gecertificeerd en voldoet aan de PGS-Normen (PGS-15/PGS-37) U kunt deze plofkast nóg veiliger en gemakkelijker in gebruik maken met de beschikbare inrichtingen/opties, deze kunt u bovenaan de pagina selecteren:

 1. Interne stopcontacten t.b.v. accukasten

  Deze uitbreiding omvat 16 of 24 geïntegreerde stopcontacten (220V)  op 1, 2 of 4 groep(en) (16A) met een maximaal totaal vermogen van 3600W/7200W/14400W. Ideaal voor het opladen van accu’s in de plofkast. Dankzij de gecertificeerde brandwerende kabeldoorvoer blijft de kast brandwerend. De stopcontacten worden verdeeld per 4 over de legborden. Hierdoor kunt u gemakkelijk accu’s laden in de gehele accukast.

  Details: 

  • 16 of 24 ingebouwde stopcontacten
  • Bestaande uit 4 powerblocks met elk 4/6 stopcontacten verdeeld over 4 niveau’s
  • Gecertificeerd brandwerende kabeldoorvoer naar buiten
  • Inclusief 2 meter snoer met aangelaste stekker
  • Gemonteerd door gecertificeerde elektromonteur
  • Max. belastbaar tot 3600W (1x 16A), 7200W (2x 16A) of 14400W (4x 16A)
 2. Extra legborden verkort voor scheiding adapter/accu’s

  Met deze uitbreiding kunt u de adapters en kabels voor het opladen van de accu’s overzichtelijk boven de accu’s plaatsen. Hiermee creëert u overzicht en wordt de bruikbare ruimte voor accu’s vergroot.

  Details: 

  • 4 extra (korte) legborden
  • Voor het scheiden van accu’s en adapters/kabels
  • Creëert overzicht en extra ruimte
  • Voorkomt kabelbreuken
 3. Afzuigsysteem voor accukast

  Wanneer u accu’s laadt ontstaat er veel (rest)warmte. Wanneer u meerdere accu’s in een afgesloten ruimte oplaadt wordt dit effect versterkt omdat deze hitte niet goed weg kan. Verhoogde temperaturen zijn slecht voor de levensduur van de accu’s en de veiligheid in het algemeen. Met dit afzuigsysteem voor accukasten bent u verzekerd van verse en koele lucht in de kast. Het afzuigsysteem zal de lucht in de kast tot wel 30x per uur verversen. Ook is het systeem Thermisch beveiligd, dit betekend dat bij brand de ventilator automatisch uitschakelt.

  Details: 

  • Afzuiginstallatie compleet afgemonteerd op accukast
  • Houdt binnentemperatuur in kast laag; langere levensduur accu’s en apparatuur
  • Geïntegreerde thermische beveiliging, schakelt automatisch uit bij brand
  • Maximale luchtstroom: 184 m³/h
  • Energie zuinig: 29W (230V)
  • Extra stil: Geluidsdrukniveau op 3m = 34 dB(A)
 4. Aerosol blussysteem

  Anders dan een gewone brand is een lithium-brand niet te blussen door verkoeling en/of standaard verstikking. In tegenstelling tot conventionele blusmiddelen werkt het aerosol blussysteem niet op basis van deze principes. het aerosol blussysteem blust door de verbrandingsreactie op moleculaire basis te stoppen. Het blusmiddel bestaat uit ultrafijne (1-2 micron) kaliumdeeltjes en bindt zich met de brandgassen, waardoor de verbinding met zuurstof niet meer mogelijk is. De verbrandingsreactie is als het ware ingehaald door het blusmiddel en wordt binnen enkele seconden gestopt. Uitermate geschikt voor het blussen van een lithium brand dus.

  Details: 

  • Ingebouwd blus aerosol systeem 100 gram
  • Geschikt voor het blussen van lithium branden
  • Autonoom thermisch systeem, treedt in werking bij 70° C
  • Inclusief installatie + minimaal 10 jaar onderhoudsvrij
  • Inclusief geperforeerde legborden (benodigd voor werking blussysteem)
 5. Branddetectie en alarm

  Wanneer er een brand uitbreekt in de accukast is het natuurlijk van belang dat de schade beperkt wordt, en het liefst dat de brand direct geblust wordt. Des al niet te belangrijk is de detectie van een dergelijke brand. Waardoor hulpdiensten tijdig in kennis worden gesteld en mensen in veiligheid kunnen worden gebracht.

  Het is daarom aangeraden om een branddetectiesysteem in de accukast te installeren. Dit kan zijn middels een detectiesysteem dat wordt aangesloten op een bestaande brandmeldinstallatie. Dit is handig wanneer de bestaande brandmeldinstallatie is aangesloten op een noodcentrale. Ook is het mogelijk om de accukast de voorzien van een stand-alone brandmeldinstallatie. Deze is voorzien van akoestische- en optische signalen en zal op deze manier waarschuwen voor brand. U kunt er ook voor kiezen om uitsluitend een extra brandwerende doorvoer te kiezen. Waarna uw eigen installateur van de brandmeldinstallatie zelf een compatible brandmelder in de kast kan plaatsen.

  Multisensor brandmelder (rook/hitte) of (CO/hitte)

  In de accukast wordt een multisensor brandmelder geplaatst, deze meld de brand middels detectie van rook en hitte of koolstofmonoxide (CO) en hitte.

  • Rook melders detecteren enkel rook zelf: via een optisch meetprincipe registreert de melder voortdurend of en hoeveel rookdeeltjes er in de lucht zijn. Zijn dat er te veel, dan geeft de melder een alarm.
  • Hitte melders detecteert geen rook, maar meet voortdurend de omgevingstemperatuur. Ze geven een alarm als de temperatuur een bepaalde grens overschrijdt.
  • CO melders meten voortdurend de aanwezige hoeveelheid koolstofmonoxide, of CO. CO is een erg gevaarlijk gas, deze zal het snelst worden gedetecteerd bij een lithiumbrand.

  Wij bevelen u aan te kiezen voor een Multisensor brandmelder (CO/hitte), deze zal het snelst een lithium brand detecteren.

  Installatie en afwerking

  De multisensor brandmelder wordt bovenin de accukast geplaatst. De kabel wordt middels een gecertificeerd brandwerende doorvoer naar buiten gebracht. Aan de buitenzijde van de accukast wordt een lasdoos geplaatst, vanaf hier kan de brandmelder worden aangesloten op uw (bestaande) brandmeldinstallatie. U kunt ervoor kiezen om de brandmelder van stroom te voorzien via de meegeleverde adapter, of u kunt de stroomvoorziening laten verlopen via de bestaande brandmeldinstallatie (24V).

  Optische en akoestische signalering dmv rook/hitte melder of CO/hitte melder.

  Wanneer u deze optie kiest is een bestaande brandmeldinstallatie in principe niet nodig. Wanneer de Multisensor brandmelder brand in de accukast detecteert zal er aan de buitenkant van de kast een akoestisch en optisch signaal afgaan. Dit gebeurt d.m.v. een flitslamp met slow-whoop functie.

Toepassing Brandwerende dubbeldeurs Veiligheidskast voor Li-ion accu’s

Een gewone brandwerende kluis beschermt de inhoud van de kast tegen brand; een lithium-ion veiligheidskast beschermt (tevens) de omgeving buiten de kast tegen brand van binnenuit. De Brandwerende dubbeldeurs Veiligheidskast voor Li-ion accu’s is uitermate geschikt voor het inpandig opslaan en opladen van bijvoorbeeld e-bike accu’s, drones, laptops andere (mobiele) apparaten op accu. Bent u op zoek naar een veilige en compacte kast voor uw lithium-ion accu’s? Dan is dit de kast die u zoekt!

Meer weten? 

Laat u bij twijfel informeren door een expert op het gebied van lithium-ion opslag! Wat zijn de mogelijkheden en waar moet u op letten? Hoeveel en welk type batterijen gaat u opslaan? Deze en andere zaken kunnen invloed hebben op de inzetbaarheid van het correcte type Lithium-ion kluis. Neem Contact met ons op voor meer informatie en advies.

Of vraag via onderstaande button direct een vrijblijvende offerte aan.

Productreeks

Filters Sort results
Reset Apply
Productnaam
Buitenmaat (HxBxD)
Binnenmaat (HxBxD)
Type slot
Prijs
Levertermijn
Accukast PGS 37 S – Veiligheidskast voor lithium-ion accu’s onderbouw
Accukast PGS 37 S – Veiligheidskast voor lithium-ion accu’s onderbouw
Lithium-ion accu opslag
Lokaal blussysteem
Voldoet aan PGS-richtlijn
Stroomvoorziening
Brandwerend
90 minuten
62,8 x 110 x 57 cm
46,4 x 86,6 x 42,7 cm
Cilinder sleutelslot
 2.455,00 4.520,00 incl. BTW
Levertermijn: 2 - 3 werkdagen
Accukast PGS 37 M – Veiligheidskast voor lithium-ion accu’s
Accukast PGS 37 M – Veiligheidskast voor lithium-ion accu’s
Lithium-ion accu opslag
Lokaal blussysteem
Voldoet aan PGS-richtlijn
Stroomvoorziening
Brandwerend
90 minuten
196 x 60 x 59,5 cm
160,3 x 51,6 x 48,3 cm
Cilinder sleutelslot
 2.775,00 6.005,00 incl. BTW
Levertermijn: 2 - 3 werkdagen
Veiligheidskast voor chemicaliën – Enkeldeurs
196 x 60 x 59,5 cm
160,3 x 51,6 x 48,3 cm
Cilinder sleutelslot
 2.775,00 incl. BTW
Levertermijn: 2 - 3 werkdagen
Accukast PGS 37 L – Veiligheidskast voor lithium-ion accu’s
Accukast PGS 37 L – Veiligheidskast voor lithium-ion accu’s
Lithium-ion accu opslag
Lokaal blussysteem
Voldoet aan PGS-richtlijn
Stroomvoorziening
Brandwerend
90 minuten
196 x 120 x 59,5 cm
160,3 x 111,6 x 48,3 cm
Cilinder sleutelslot
 3.455,00 7.315,00 incl. BTW
Levertermijn: 2 - 3 werkdagen
EN92_196-120 standaard
196 x 120 x 59,5 cm
160,3 x 111,6 x 48,3 cm
Cilinder sleutelslot
 3.455,00 incl. BTW
Levertermijn: 2 - 3 werkdagen