4 januari 2021

Thuiswerken, het nieuwe normaal?

(Veilig) thuis werken, iets waar veel mensen voor 2020 nooit over hebben nagedacht, maar wat begin 2020 ineens heel snel werkelijkheid is geworden. Inmiddels, begin 2021, is het voor veel mensen dan ook (bijna) normaal. Over de voor- en nadelen van het thuiswerken valt te debatteren, echter is over één punt geen twijfel mogelijk; de verandering is ontzettend snel gegaan. Zo snel dat men weinig tijd heeft gehad om zich voor te bereiden, het resultaat? Tal van beveiligingsrisico’s! In het nieuws is al veel aandacht besteed aan de risico’s omtrent cybercrime en online veiligheid bij thuiswerken, een reëel gevaar. In deze blog leest u meer over de fysieke beveiligingsrisico’s van het thuiswerken: Rondslingerende belangrijke (bedrijfs)documenten, harde schijven met gevoelige informatie die op het bureau blijven liggen en laptops voor het oprapen.

Digitale beveiliging voldoende? 

Bij veilig thuiswerken hoort een goede digitale beveiliging, veel bedrijven maken inmiddels gebruik van vergaande informatiebeveiliging en adviseren medewerkers over hoe om te gaan met videogesprekken, phishingmails en beveiligde wifi-verbindingen. Al deze voorzorgsmaatregelen zijn inmiddels breed toegepast en dat is maar goed ook. Waar vaak nog weinig rekening mee wordt gehouden is fysieke beveiliging. Nog steeds worden belangrijke documenten geprint, belangrijke programma’s op USB-sticks gezet of staan back-ups op NAS-stations opgeslagen. Dit kan er voor zorgen dat de online goed beveiligde documenten alsnog (fysiek) in verkeerde handen terechtkomen. Ook komen er in België helaas nog steeds dagelijks woningbranden voor, hierbij kan belangrijke data verloren gaan.  Wilt u dit voorkomen en echt veilig thuiswerken? Overweeg dan een kluis. U leest hieronder meer informatie over de verschillende kluizen voor verschillende toepassingen.

Minimaal aangeraden: basisbeveiliging tegen inbraak

Veilig thuiswerken hoeft niet duur te zijn, Mustang Safes heeft een uitgebreid assortiment privé kluizen geselecteerd, dit zijn compacte goedkope kluizen die een prima bescherming bieden tegen inbraak. Daarnaast zijn ze gemakkelijk en uit het oog te bevestigen bij uw werkplek. Wij raden u aan om minimaal voor een kluis met veiligheidsklasse EN 14450 S1 te kiezen, dit zijn gecertificeerde kluizen die zijn getest op de inbraakwerendheid. Deze kluisjes zijn relatief klein en zullen alleen ruimte bieden aan de belangrijkste middelen. Wilt u een opgeruimde werkplek creëren? Neem dan ook eens een kijkje bij onze archiefkasten, dit zijn grote kasten met ideale maten voor de (veilige) opslag van bijvoorbeeld een groot aantal ordners.

Betere beveiliging tegen inbraak

Als u voor zekerheid wil gaan is het aan te raden een kluis met een hogere weerstandsklasse te kiezen. Kluizen met minimaal een Euroklasse 0 certificaat genieten van een hoge indicatie waardeberging, dat wil zeggen dat de verzekerde waarde van de opgeborgen spullen en/of geld hoog mag zijn. Bij een Grade 0 kluis hoort een indicatie waardeberging van €7.000,- voor contanten en zelfs €14.000,- voor goederen! Deze kluizen kunt u dus ook gebruiken voor eventuele andere kostbare eigendommen.

Door ons aangeraden: Beveiliging tegen inbraak en brand!

Zoals eerder aangegeven is ook brand een ongelukkige mogelijkheid die niet over het hoofd gezien mag worden, bovenstaande kluizen bieden uitstekende bescherming tegen inbraak. Bij brand zal de inhoud helaas alsnog verloren gaan. Wilt u echt voor safe gaan? kies dan voor een brand-en inbraakwerende kluis van Mustang Safes. Wij hebben een nauwkeurige selectie kluizen gemaakt die aan deze voorwaarden voldoen en hebben deze passenderwijs documentenkluizen genoemd. Let wel op! documentenkluizen zijn getest met als (enige) doel het papier te beschermen voor een bepaalde tijdsduur tijdens een brand. De normen die hiervoor gelden zijn echter anders dan die voor digitale media. Hiervoor hebben wij speciale datakluizen, door vaak een hogere brandvertragende werking zijn deze op hun beurt wel uitermate geschikt voor het tevens opbergen van verschillende documenten.

Hulp bij kiezen of maatwerk

Veilig thuiswerken betekent voor iedereen weer wat anders, de één heeft stapels belangrijke documenten liggen, de ander alleen een laptop. Een goede kluis-keuze maken is daarom niet altijd even makkelijk. Komt u er niet helemaal uit, heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op! Het kan ook zijn dat u als werkgever voor uw medewerkers een veilige thuiswerkplek wil creëeren, bent u op zoek naar maatwerk? zoek niet verder! U kunt bij Mustang Safes vrijblijvend een

.